Időjárás

A jövő hét már szárazabb, nyáriasabb időt hoz

Hétvégén még többször és többfelé leszakadhat az ég, jövő héten azonban egy anticiklon hatására szárazabb, melegebb idő jön.

2020.06.20 12:43ma.hu

Hétvégén nem nyugszik fölöttünk a légkör, a gyakran megnövekvő felhőzetből ismét többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar, emellett sokfelé a szél is erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A 25 fokot meghaladó csúcshőmérsékletek ezúttal elmaradnak.

Hétfőn is szeles időben lesz részünk, a Dunántúlon gyakran viharossá fokozódhat a légmozgás, de itt már több lesz a napsütés. Záporok, zivatarok főként az ország keleti felén alakulhatnak ki. Emelkedni kezd a hőmérséklet, délután 22-28 fok várható.

Keddtől fokozatosan egy anticiklon húzódik fölénk, így egyre inkább a napsütés kerül túlsúlyba, már csak helyenként alakulhatnak ki futó záporok, de jelentős csapadék nem várható. A szél még kedden többfelé erős, északkeleten és nyugaton akár viharos is lehet, szerdától már veszít erejéből. A 25-26 fok körüli maximumokat a hét második felében egyre nagyobb területen 30 fok közeli csúcsértékek követhetik.

A napsütés előtérbe kerülésével 10 és 16 óra között országszerte erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, így célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről. A szalmakalap, napszemüveg megfelelő védelmet nyújthat a leégés ellen - írta az Időkép.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.