DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jóváhagyták az F1 járványügyi intézkedéseit

Szabályozott díjátadó ceremóniák, a rajtrácson tartózkodó szerelők számának korlátozása, távolról beavatkozó pályabírók – ilyen változásokra készülhetünk a világjárvány szezonjában.

Az FIA Motorsport Világtanács pénteken több idei módosítást is elfogadott a Formula-1 szabályzatában, amelyekkel a sorozat az új típusú koronavírus ellen védekezik - közölte a Motorsport. Az alábbi változásoknak először a július 5-én rajtoló Osztrák Nagydíjon leszünk szemtanúi.

4hotnr54y5j5pr3s5cs4

  • A versenybíráknak lehetőségük van távolról végezni a munkájukat, ha a helyzet úgy kívánja.
  • A távolságtartás betartása érdekében módosítottak a csapatok kijárási tilalmának időszakán.
  • Az FIA és a Pirelli munkájának megkönnyítése érdekében változtattak a gumiválasztások szabályain.
  • Korlátozták a rajtrácson tartózkodó csapattagok számát.
  • Módosítottak bizonyos versenyprocedúrákon (rajt, újraindítás stb.).
  • A nyílt és zárt a kapus eseményekre is meghatározták a díjátadó ceremóniákat.


A 2020-2021-es technikai szabályzatban szintén történt némi „igazítás és finomítás” a múlt hónapban bemutatott homologizált alkatrészek területén. Meghatározták a zsetonrendszer működését és azt, hogy mely alkatrészek fejlesztése lett befagyasztva. Emellett az üzemanyag-áramlással kapcsolatban is bekerült egy új pont a szabálykönyvbe, de az aerodinamikai tesztek korlátozásában és a versenyszabályzatban is történtek változások.

A technikai szabályzat két érdekes pontot tartalmaz. Az egyik, hogy meghatározták a csapatok által egy szezonban használható szoftververziók számát, a másik pedig, hogy  limitálták az évente elfogadható üzemanyag-formulák és motorolaj-összetételek számát.

 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: