Újabb gigászi szobrokat rendeltek Matolcsyék, jöhet a több ezer aranyrúd és a 11 méteres csodaszarvas is

2020. június 19., 15:35

Szerző:

A MNB-Ingatlan Kft. néhány hete közel 700 millió forintért rendelt két gigantikus szobrot az egykori Magyar Telekom-székház feldíszítésére. Az egyik egy bikával harcoló medvét, a másik pedig felhőből előugró oroszlánokat ábrázol.

Matolcsyék azonban a korábbi Postapalota bejáretát is feldíszítenék két, szintén hatalmas műalkotással, amelyet ugyannnak a szobrásznak a cégénél reneltek meg, amely az előbbi kettőt is szállítja – írja a G7.

Az egyik alkotás 13 méter hosszú lesz és az

Arany dinamikája címet kapta.

A leírás szerint a mester „egy suhanó masinát képzelt el, amely plasztikája levegőben száguldozó elemekből épül fel, egyszerre szelve át teret és időt." A gazdaság dinamikáját Szőke elcsúsztatott aranyrudakkal formázná meg, amelyek szinte a levegőben, egymást alig érintve lebegnének". A rudak elvileg több ezer, arany színűre fényezett, egyenként hegesztett rozsdamentes acélelemből épülnek majd fel.

A másik alkotás történelmi ihletésű: az alkotó egy gigantikus csodaszarvast készítene a palotán belülre. Az állat  4,5 méter magas és 7,2 méter hosszú lesz, és egy 6,5 méter magas sziklát ábrázoló talapzaton áll majd, azaz az egész kompozíció 11 méterrel emelkedhet a múzeum látogatói fölé – írták.

Hasonló, sziklán álló szarvas már van sokat szenvedett hazánkban: Mátraballán áll, a 2001-es millenniumi falunapon állították fel Deutsch Tamás akkori sportminiszter megtisztelő jelenlétében. A művet egy egri szobrász, Király Róbert jegyzi – derül ki a Köztérképről. Íme a mátraballai szuperagancsos:

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.