Szerdán és csütörtökön is számíthatunk bárhol és bármikor zivatarokra, felhőszakadásokra, érdemes figyelni az eget

2020. június 16., 18:02

Szerző:

Szerdán ország nagy részén (főként keleten és az ország északi részein) zivatar kialakulására készülhetünk

(a Dunántúl nyugati szélén lehet a legkisebb eséllyel). A zivatarokat elsősorban holnap is felhőszakadás kíséri (30-50 mm csapadék), kisebb eséllyel 60-70 km/h feletti szél, illetve jégeső is társulhat hozzájuk. Az ország teljes területére elsőfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. 

Szerdán kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd csökkenni és gomolyosodni kezd a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre jóformán mindenütt kisüt a nap.

Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is.

Időnként megélénkül az északnyugati, északi szél. Az intenzívebb záporokat, zivatarokat néhol átmeneti szélerősödés kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között alakul.

Budapesten a szerdai nap borongós idővel indul, majd szakadozni, gomolyosodni kezd a felhőzet.

Továbbra is többször lehet eső, zápor, esetleg zivatar is.

A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt marad, de intenzívebb záporok, zivatarok környékén átmeneti szélerősödés előfordulhat.

Csütörtökön napközben szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 27 fok között alakul.

Pénteken keleten többfelé, másutt szórványosan várható eső, zápor, főként északkeleten zivatar is lehet. Az északnyugati, nyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21, 27 fok között alakul, de északon néhol hűvösebb is lehet.