Szél Bernadett a veszélyhelyzet végéről: A törvényeket igazították a propagandához, kutyakomédia történt

2020. június 16., 18:53

Szerző:

„A felhatalmazási törvény és annak visszavonása egy propagandaeszköz. Ma távolmaradással demonstráltam a kormány hazugságai ellen”

– közölte Szél Bernadett független országgyűlési képviselő kedden, miután a parlament megszavazta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény visszavonását és felkérte a kormányt a veszélyhelyzet megszüntetésére.

 

 

A képviselő szerint

a parlament valójában nem vette vissza a kormánynak adott felhatalmazást a rendeleti kormányzásra.

Szél közösségi oldalán azt részletezte, hogy ehhez a parlamentnek nincsen köze. Amihez viszont köze lenne – a kormány rendeleteinek ellenőrzésére 15 naponként – abba a felhatalmazási törvény miatt nem szólhatott bele. A veszélyhelyzet visszavonásáról pedig azért döntött hiába a parlament, mert arról csak a kormány dönthet.

Szél szerint a törvényeket igazították a propagandához, illetve "kutyakomédia" történt.

„Tiltakozom és szeretnék mindenkit arra motiválni, hogy együttes erővel, a rendszer gyökeréig hatoló módon tiltakozzunk az elnyomó, embereken átgázoló hatalom ellen”

– tette hozzá Szél. Ennek gyakorlati megvalósulását közleménye szerint a nemzeti konzultáció íveinek összegyűjtésében látja.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.