szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bútorvásárláskor a legtöbben valószínűleg annak drukkolnak, hogy minden beférjen a kocsiba. Pedig arról is gondoskodni kell, hogy rögzítve legyenek a csomagok.

Közös videóban mutatták be német és az osztrák autóklubok (ADAC és ÖMTC), milyen veszélyei vannak a hatalmas és nehéz dobozoknak a személyautókban, már alacsony sebességnél is.

Azt senki nem vitatja, hogy praktikus dolog a lapraszerelt bútor, amit egyszerűen be lehet pakolni a kocsiba, majd otthon összerakni. A dobozok többsége eleve a kocsi kabinterébe kerül, ezért sokan hajlamosak rá, hogy ne rögzítsék őket. A törésteszt pont azt mutatta meg, hogy egy 145 kilogrammos rakomány, amit csak úgy beraktak hátulra, mekkora pusztítást tud okozni baleset esetén.

ADAC

A tesztben egy megpakolt Volkswagen Golf Variant 45 km/h-s sebességgel hajtott neki frontálisan a falnak. A végeredmény jól mutatja, mivel jár, amikor elszabadulnak a csomagok.

A második tesztben már rögzítették a dobozokat, sőt le is választották az utastértől, a kisebb tárgyakat letakarták. Így láthatóan komoly javulást értek el.

Azt az autóklub is megjegyzi, hogy a személyautókban elég limitáltak a lehetőségek jól rögzíteni a csomagokat. Ezért azt tanácsolják, hogy próbáljuk meg a nehezebb elemeket minél lejjebb pakolni és azokat egy hevederrel rögzíteni a kocsi padlózatához. Lehetőség szerint a csomagok ne érjék el az első utasteret, ellenkező esetben az utánfutó használatát javasolják. Arra is figyelmeztetnek, hogy ha nagyon megpakoljuk az autót, akkor ellenőrizzük a guminyomást és vegyük figyelembe a maximálisan megengedett tengelyterhelést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.