szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két győrsági és egy vámosszabadi labdarúgót kellett kórházba vinni, még aznap kiengedték őket.

Villámcsapás miatt kellett kórházba szállítani három labdarúgót a Győr-Moson-Sopron megyei Győrságról vasárnap. A Kisalföld szerint a focistákat nem a meccs alatt, hanem zuhanyzás közben érte enyhe áramütés.

"Az első félidőt gond nélkül le is játszottuk, a második félidő első tíz perce után tartottunk egy kis szünetet, mivel akkor volt már egy kis dörgés is. Közösen úgy döntöttünk, hogy visszamegyünk, de tíz perc játék után úgy határoztam, hogy mindenkinek le kell jönnie a pályáról. Ekkor már egyre sűrűbben villogott az ég, háromnegyed négykor mindenki az öltözőben volt. Négyen elkezdtünk tusolni, ekkor csapott be a villám" – mondta a lapnak Balogh Zoltán, a győrságiak edzője, aki játékosként is részt vett a mérkőzésen.

"Azt sem tudtuk hirtelen, mi történt; áramütéshez hasonlót éreztem, zsibbadt a bokám, a többiek is, akik a víz alatt álltak, arra panaszkodtak, mintha megrázta volna őket az áram" – tette hozzá.

A villám egy körülbelül száz méterre lévő villanyoszlopba csapott bele, ez okozott problémát a környéken, és a zuhanyzóban.

Az eset miatt rögtön mentőt hívtak, a három focistát pedig a győri kórházba szállították. Az EKG-vizsgálat, vérvétel és egyéb vizsgálatokat követően a sportolókat még vasárnap este hazaengedték. "Szerencsére az ijedség nagyobb volt, mint a baj" – mondta Horváth Tibor, a Vámosszabadi SE focistája.